Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Vítejte

Zkušební instalace redakčního systému PHP Fusion 9.10


Elektroinstalace

Vše co se týká elektroinstalací, elktromateriálu k instalacím
Chrániče , zapojení, chyby, nápady
Říká se tomu z nouze ctnost, ale potřebovali jsme delší přípojku pro pár stavebních mašin (pila, míchačka, kompresor ) a nebyl k dispozici pětižilový kabel, připojit do pětikolíkové zásuvky (32A)
Kabel jsem zapojil tak, že jsem zelenožlutý vodič kabelu, zapojil na modrý v zásuvce, čímž jsem prakticky vyřadil chránič.
Abych chybu napravil, druhý konec kabelu jsem zapojil do malého rozvaděče s chráničem a jističi, kde jsem nulový vodič opět rozdělil na modrý (přes chránič číslo 2) a zelenožlutý (mimo chránič).
Na tomto malém rozvaděči byly dvě zásuvky 3x16A pětikolíkové (přes jističe 3x16A) a tři zásuvky 230V (každá z jiné fáze a přes samostatný jistič 16A).
Tolik k zapojení, vše funfovalo, jak by mělo , třífázové stroje i s ovládáním na 230V jely bez problémů, i jednofázové zásuvky v pohodě zvládaly světla, vrtačky, rozbrušovačky, ale při zapojení kompresoru na 230V (1,6kW) vypadává chránič č.1 , tedy ten v hlavním rozvaděči !! To samé i při zapojení pokosové pily. Jak je to možné? Kde se stala chyba?
Žádné příspěvky

Filtrovat podle tagů

Populární vlákna tento týden

Nebyly nalezeny žádné vlákna
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 1
Členové online 0

Celkem členů: 2
Nejnovější člen: tompi